Snorfietsen de rijbaan op in Amsterdam

Snorfietsen de rijbaan op in Amsterdam

Het zat er al een tijdje aan te komen, de snorfietsen moeten de rijbaan op. Vanaf 8 april 2019 moeten de snorfietsen in Amsterdam de rijbaan op. Om de veiligheid te waarborgen moet de bestuurder van een snorfiets een helm dragen. Het gaat om het gebied binnen de ring A10.

De maatregel

De snorfietsen moeten de rijbaan op. In het gebied binnen de ring A10 zullen de snorfietsen de rijbaan op moeten. In het gebied is de helmplicht van kracht. Er zijn een aantal uitzonderingen voor de snorfietsen gemaakt. Op bepaalde gedeeltes mogen de snorfietsen op de aangegeven bromfietspaden. Buiten de ring A10 hoeven de snorfietsen niet op de rijbaan en geldt er ook geen helmplicht voor de snorfietsen. Door de toenemende drukte op de fietspaden in de binnenstad van Amsterdam heeft de gemeente Amsterdam besloten om alle snorfietsen naar de rijbaan te verplaatsen.

Gemeente Amsterdam

De gemeente Amsterdam zal de eerste twee maanden verkeersregelaars inzetten om de snorfietsers de juiste weg te wijzen en te informeren. Daarnaast komt er ook een nieuw symbool voor de snorfietsen die je op verkeersborden en wegmarkeringen zal zien. Om een ieder op weg te helpen gaat de gemeente Amsterdam nieuwe verkeersborden plaatsen waarop aangegeven staat waar de snorfietsen wel en niet mogen rijden. Daarnaast komt er ook een bord voor de automobilisten en andere weggebruikers waarop de vermelding staat dat ook snorfietsers op de rijbaan aanwezig zijn.

Leasen

Een scooter met helm leasen? Dat is mogelijk bij Gerard Mulder. Je kan je helm mee laten nemen in het maandelijkse termijnbedrag van de scooter. Een scooter met helm leasen kan al vanaf €9,18 per week! Naast de helm kan je de scooter verder nog naar smaak samenstellen. Geeft ijdens het bestelproces aan hoe je de scooter wilt betalen. Kies bij de betaalmogelijkheden voor de optie ‘scooterlease’.

Picture of Team Scooterstore.nl

Team Scooterstore.nl

Koop of lease uw samengestelde A-merk scooter makkelijk via onze website.

Nieuwste Berichten