Nieuwe Euro5 norm slechts een kwestie van tijd

Nieuwe Euro5 norm slechts een kwestie van tijd

Nieuwe norm voor scooters en brommers

Iedereen is bekend met de huidige Euro4 norm voor de scooters en brommers. Deze scooters zijn ook het zuinigste in hun soort. Nog voor het einde van het jaar is het helaas niet meer toegestaan om de Euro4 scooters en brommers te verkopen.

Wat is de nieuwe Euro norm?

De Euro norm voor voertuigen worden in nummers weergegeven. Hoe hoer het getal, hoe schoner het voertuig is. De Euro norm heeft betrekking tot de uitstoot van het voertuig die vrijkomt tijdens de verbranding. Sinds januari 2018 is de Euro4 norm van kracht en nog voor het einde van dit jaar komt de Euro5 al om de hoek kijken. Alle verkochte scooters op dat moment moeten voldoen aan de aangescherpte eisen.

Wat is het verschil tussen een Euro4 en een Euro5 scooter?

Zoals eerder te lezen was, moet een Euro5 scooter aan strengere milieueisen voldoen. De uitstoot die bij verbranding vrijkomt moet lager zijn dan bij een Euro4. Vele fabrikanten hebben veel scooters en brommers klaarstaan die aan de Euro4 eisen voldoen. Het is voor hun nu de taak om deze voertuigen te voorzien van een nieuwe, schonere motor.

Wat te doen met uw Euro4 scooter of brommer

Voor u verandert er voorlopig niks. Wanneer u uw scooter of brommer voor de ingang van de Euro5 heeft aangeschaft kunt u deze gewoon blijven gebruiken. Alleen de verkoop van Euro4 wordt verboden.

Het is wel mogelijk dat in uw stad een milieuzone wordt ingevoerd. In Amsterdam is het niet meer toegestaan om met een 2-takt en een scooter ouder dan 2011 te rijden. In december dit jaar zal Den Haag ook volgen met deze maatregel.

Picture of Team Scooterstore.nl

Team Scooterstore.nl

Koop of lease uw samengestelde A-merk scooter makkelijk via onze website.

Nieuwste Berichten