www.gerardmulder.nl
Home Zoeken Advies Contact
Blijf op de hoogte! Kom eens langs! Vraag om advies!
Nieuws Blijf op de hoogte!

Antwoorden op uw vragen over scooters donderdag 13 September 2017

De afgelopen weken verschenen er de nodige verontrustende berichten in de media over een verbod op scooters. Maar zo’n vaart loopt het niet: alleen de verkoop van nieuwe, minder schone scooters wordt vanaf januari 2018 aan banden gelegd. 
Europese regels stellen namelijk dat er vanaf 1 januari 2018 alleen nieuwe scooters (brom- én snorfietsen) verkocht mogen worden die voldoen aan de milieuclassificatie Euro4.  Rijdt u nu op een scooter met milieuclassificatie Euro2 of Euro3, dan kunt u dat zonder problemen blijven doen.

De firma Gerard Mulder heeft de belangrijkste vragen en antwoorden voor u op een rij gezet.

Is de verkoop van scooters straks verboden, zoals ik in de krant lees?
Nee, alleen de nieuwverkoop van scooters met milieuclassificaties Euro3 en Euro3 wordt vanaf januari 2018 verboden. Rijdt u nu op zo’n scooter of overweegt u er in 2017 nog één te kopen, dan kunt u dat gewoon blijven doen.

Wat wordt er dan precies verboden en wanneer?
Europese regels verbieden vanaf januari 2018 de verkoop van nieuwe scooters (brom- én snorfietsen) met milieuclassificatie Euro2- en Euro3.

Ik heb net een nieuwe scooter gekocht en die heeft milieuclassificatie Euro3. Mag ik daar dan straks niet meer op rijden?
Wie nu een Euro2  of Euro3 scooter heeft, of in 2017 nog gaat kopen, mag daar zonder problemen mee blijven rijden.

Waarom wordt de verkoop van bepaalde scooters verboden?
Het zijn Europese milieuregels die op 1 januari 2018 van kracht worden, die dit voorschrijven, met als doel een schoner milieu.

Zijn er al alternatieven op de markt voor die euro2 en euro3 scooters?
Ja, er komen in 2017 mondjesmaat scooters beschikbaar met milieuclassificatie Euro4. Naar verwachting komt het aanbod van die nieuwste generatie eind van dit jaar goed op gang.

Heeft 2-takt of 4-takt er ook iets mee te maken?
Nee dat heeft niets te maken met het milieuaspect. Dit zegt alleen iets over de techniek van de motor.

Kan ik niet beter wachten met de aanschaf van een nieuwe scooter?
Nee hoor, u kunt nu gewoon een mooie scooter uitzoeken in de showroom. En als de keus op een Euro2 of Euro3 scooter valt, is dat prima. Daar kunt u dan nog jaren met veel plezier op blijven rijden.

Heeft u toch nog vragen? Kom dan langs of bel ons even.

Met vriendelijke groet,

Gerard Mulder

 


Scooter, snorfiets of bromfiets??? donderdag 13 September 2017

De termen scooter, snorfiets en bromfiets worden door elkaar gebruikt. En dat is verwarrend.  Een scooter is feitelijk niet meer dan een verschijningsvorm. Een scooter kan een snorfiets zijn, een bromfiets of zelfs een motorfiets, herkenbaar aan de kentekenplaat. Brom- en snorfiets zijn wettelijke termen. Een snorfiets heeft een blauw kenteken, je mag er maximaal 25/h mee,  je moet er mee op het fietspad rijden en er is geen helmplicht. Een bromfiets heeft een gele kentekenplaatje, je mag er maximaal 45 km/h mee, je moet binnen de bebouwde kom op de rijbaan rijden en een helm is verplicht.


Mag ik straks niet meer op mijn scooter rijden? donderdag 13 September 2017

De afgelopen weken verschenen er de nodige verontrustende berichten in de media over een verbod op scooters. Maar zo’n vaart loopt het niet: alleen de nieuwverkoop van de minst schone types wordt vanaf januari 2018 niet toegestaan.

Rijden mag gewoon

Europese regels verbieden vanaf januari 2018 de verkoop van nieuwe scooters (brom- én snorfietsen) met een oude milieuclassificatie (Euro2 en Euro3). Heeft u nu zo’n scooter, of wilt u erin 2017 nog één kopen, dan kunt u deze zonder problemen blijven rijden. Deze scooters mogen ook dit jaar nog gewoon verkocht worden.

Tweedehands

Per 1 januari 2018 mogen alleen nog scooters verkocht worden met milieuclassificatie Euro4. Scooters met een andere milieuclassificatie mogen na deze datum echter nog worden verkocht als tweedehands. Daarnaast werkt de branche aan elektrische scooters om de uitstoot nog verder terug te dringen. Ga voor meer informatie naar de erkende merkdealer bij u in de buurt.


Vespa Primavera: opvolger van de LX zaterdag 29 November 2013
De Vespa Primavera is – na 45 jaar – terug van weggeweest als opvolger van de uiterst succesvolle Vespa LX. De Vespa Primavera heeft een radicaal nieuw design, een nieuw stalen koetswerk en nieuwe maatvoeringen. Hij is nog steeds zeer wendbaar, maar tegelijkertijd stabieler en comfortabeler geworden. Zowel uiterlijk als onderhuids ontleent de Primavera een aantal styling- en technische elementen van de Vespa 946, de meest prestigieuze en technologisch geavanceerde Vespa ooit geproduceerd. De Primavera verschijnt dit jaar nog als snorfiets/bromfiets (50cc: 2-takt en 4-takt) en als motorscooter (125cc) voor het rijbewijs A1
lees verder...

Chinese scooterkoopjes: veel kwaliteitsverschil donderdag 28 September 2011
Scooters zijn in. Op zo'n trendy tweewieler omzeil je soepel fileleed en parkeerkosten. Maar let scherp op bij de aanschaf. Sommige Chinese prijspakkers blijken kwalitatief knudde en zijn ronduit gevaarlijk.
lees verder...

Copyright Gerard Mulder 2004 | Disclaimer | Webdesign: E-Marketing Support